Panty etiquette: welke kleur panty je hoort te dragen

Het is alweer bijna kerst en dat betekent dat we onze feestelijkste outfits weer uit de kast kunnen halen. Ook dit jaar vieren we de kerstdagen nog niet helemaal als vanouds, maar dat mag de pret niet drukken. Heb jij je outfits al helemaal uitgedacht of kun je nog wel wat hulp gebruiken? Wij helpen je bepalen welke kleur panty nou precies bij welke outfit past. Tijd voor een lesje panty etiquette!

Welke kleur panty draag ik onder ….

Herkenbaar voor iedereen die zich graag opdoft met de feestdagen: je hebt met moeite en zorg je jurkjes gekocht, maar je twijfelt over welke kleur panty je onder je jurkjes moet dragen. Er is natuurlijk ook erg veel keuze in welke kleur panty je kan kiezen.

Wil je een panty dragen terwijl het lijkt alsof je juist geen panty draagt? Dan is dit onze eerste tip: kies een panty die past bij je huidskleur, maar draag nooit een panty die lichter is dan de kleur van je eigen benen. Neem je een lichtere kleur, dan krijg je het ‘melkflessen-effect’. Ga in dit geval ook altijd voor een matte panty. Zo geef je je benen een mooie, egale en gebronsde look.


Wil je een zwarte of gekleurde panty dragen, kies dan een kleur die past bij je kleding én je schoenen. Wanneer de kleur van je panty matcht met je schoenen lijken je benen namelijk langer. Doe dus bijvoorbeeld geen witte sneakers aan onder een jurkje met een panty.

Verschillen in panty kleuren

Als je al vaker naar panty’s hebt gezocht, dan heb je vast wel opgemerkt dat de panty kleuren soms maar minimaal van elkaar verschillen. Lichtbruin, middenbruin, donkerbruin, grijs, antraciet, zwart. De meest gedragen panty is de zwarte panty en dat is niet voor niets. Een zwarte panty kleedt, net zoals andere zwarte kleding, af en dat is natuurlijk een mooie bijkomstigheid. Bovendien past een zwarte panty bij veruit de meeste kledingstukken. Wanneer je een tint net van het zwart af of een panty laag in denier kiest, ogen je benen veel zachter.

Extra feestelijke panty’s

Ben je nou in een extra feestelijke bui of vraag je je af welke kleur panty onder je donkerblauwe jurk nou écht heel leuk staat? Ga dan eens voor een extra feestelijke panty, zoals één met extra glans, glitters of een patroon. Ook als je je afvraagt welke kleur panty je onder je basic zwarte jurk aan moet trekken, is het leuk om juist dat feestelijke in de panty te stoppen, in plaats van in de jurk.


Shop hier je panty’s!