Waarom zou je een string dragen?

Strings; de één zweert erbij en de ander wil er niets van weten. In deze blog lees je wat de voordelen zijn van het dragen van een string en vind je handige tips. Lees snel verder en zie waarom een string dragen misschien ook wel wat voor jou is!

Waarom een string dragen?

Strings worden vaak gedragen om te voorkomen dat mensen ondergoed door kleding heen kunnen zien. Veel ondergoed is namelijk vaak door strakke kleding, zoals broeken, jurken of rokken, te zien. Een string kan in dat geval een goede oplossing zijn.

Hoe draag je een string?

Het is belangrijk om een aantal dingen te weten over het dragen van een string. Ten eerste is het kiezen van de stof belangrijk. Een string van katoen is een goede keuze omdat deze stof het meest ademt en het minst infectiegevoelig is. Wil je een lekker rekbare string die er ook nog mooi uitziet, dan is een kanten string een goede optie. Bij het dragen van een kanten string moet je er wel op letten dat de structuur van de stof mogelijk door je kleding heen te zien is. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, dus houd rekening met welke kleding je op dat moment draagt. Strings van bijvoorbeeld zijde en satijn worden vaak gebruikt als lingerie. 

Een hoge taille

Een string met een hoge middel verlaagt de kans op zichtbare randjes in je kleding. Zorg er wel voor dat je string niet boven je rok of broek uitkomt. Test voordat je de deur uitgaat even of je string niet te zien is wanneer je bukt of gaat zitten.

Wissel af

Wanneer je een string draagt, verspreiden bacteriën zich sneller dan wanneer je ander ondergoed draagt. Dit komt doordat je string over zowel je anus als je vagina heen zit en dat zorgt ervoor dat bacteriën zich makkelijker tussen de twee gebieden kunnen verspreiden. Het is daarom belangrijk om dagelijks goed je ondergoed te verschonen. Ook helpt het om af en toe een ander soort onderbroek te dragen. Draag bijvoorbeeld ‘s nachts of tijdens het sporten een ander soort slip, zoals een hipster of boxershort.

Een maatje groter

Koop je string in een maat groter dan dat je normaal met ander ondergoed doet. Dit maximaliseert het comfort en de hygiëne van je string.

Waarom dragen vrouwen een string?

Naast de belangrijkste reden, dat een string minder zichtbaar is onder strakke kleding, zijn er meer redenen waarom veel vrouwen graag een string dragen. Veel vrouwen voelen zich bij het dragen van een string aantrekkelijker dan bij het dragen van een ander soort slip. Daarnaast geeft een string een fijner gevoel in de zomer. Een string bevat nu eenmaal minder stof, wat het zweten op een warme dag zal beperken. Het feit dat een string weinig stof bevat, zorgt er ook voor dat je geen last hebt van een onderbroek die ongewenst tussen je billen kruipt.

Ook strings zijn er in talloze verschillende modellen, kleuren en stoffen. Kies dus vooral waar jij je prettig in voelt!