Waarom je beter zonder ondergoed kunt slapen

De meningen zijn verdeeld: de één slaapt liever in een pyjama, de ander in ondergoed en weer een ander draagt liever niets tijdens het slapen. Maar wat zijn nou precies de voor- en nadelen van slapen mét of zonder ondergoed?

Mét ondergoed vs. zonder ondergoed

Artsen beweren dat slapen zonder ondergoed gezonder voor je is. Slapen in je ondergoed zorgt ervoor dat bacteriën en schimmels zich kunnen ontwikkelen, zeker als je slaapt in een synthetische onderbroek van een niet-ademende stof. Slapen zonder ondergoed heeft nog meer voordelen: je lichaam kan beter afkoelen waardoor je beter slaapt. En een goede nachtrust is natuurlijk beter voor je hormoonbalans, zorgt voor een fit gevoel en je valt er sneller van af. 

Slapen zonder ondergoed voor een man

Voor een man zouden er nóg meer voordelen aan zitten om te slapen zonder ondergoed. Ondergoed kan de boel beneden te veel opwarmen, wat de kwaliteit van sperma zou kunnen beïnvloeden. Dus heren: uit die boxershort!

Helemaal geen ondergoed dragen

Ben je van plan helemáál geen ondergoed meer te dragen? Daarvan zeggen artsen dat dit niet echt een goede idee is. Je kwetsbare huid kan tegen je broek schuren, waar je uitslag van kan krijgen. Bovendien zijn je intieme delen kwetsbaarder voor infecties. Wil je toch uitdagend rondlopen? Draag dan liever een kanten slip!

Slapen zonder ondergoed niet jouw ding?

Is slapen zonder ondergoed toch niet helemaal jouw ding? Draag dan in ieder geval een slip van katoen. Kies het liefste een licht en ademend model, die niet te strak zit. Draag je ‘s nachts graag een pyjama? Prima, maar dan wel zonder een slip eronder en het liefste van katoen.

Wat draag jij ‘s nachts?