Duurzaam ondergoed: alle weetjes op een rij

We kiezen steeds vaker voor duurzame opties zoals elektrisch rijden, vintage shoppen of het eten van biologisch vlees. Waarom zouden we duurzaam ondergoed niet meenemen in dit rijtje? Lees in deze blog de voordelen van duurzaam ondergoed!

Duurzaam ondergoed voor een betere wereld

Duurzaam ondergoed wordt gemaakt van natuurlijke stoffen, zonder gebruik van schadelijke stoffen zoals pesticiden. Dit is natuurlijk veel beter voor de natuur en zo beschermen we de planeet weer een beetje meer. Bovendien is het ook nog eens beter voor jezelf; duurzaam ondergoed voelt zachter aan op de huid en zit ook nog eens een stuk comfortabeler. Aan duurzaam ondergoed zitten dus alleen maar voordelen!

Voel je sexy in duurzame lingerie

Duurzaam ondergoed hoeft zeker niet saai en eentonig te zijn, maar het kan juist ook ontzettend mooi en sexy zijn. Veel vrouwen voelen zich fijner wanneer ze een mooi lingeriesetje dragen. Hoe goed is het als dit ook nog eens van natuurlijke materialen is gemaakt die zacht en comfortabel aanvoelen? Het aanbod in duurzame lingerie is de afgelopen jaren erg gegroeid. Vaak betaal je hier wel wat meer voor dan bij een gemiddelde fast fashion keten, maar dan heb je wel wat moois voor jezelf waar de wereld ook nog beter van wordt! 

Fairtrade ondergoed

Wil je nog meer bijdragen aan een goede wereld, kies dan naast duurzaam ondergoed ook nog eens voor Fairtrade ondergoed. Je kiest dan voor ondergoed zonder gebruik van pesticiden en kinderarbeid. De naam Fairtrade zegt het al; eerlijke handel. De producenten van Fairtrade producten in ontwikkelingslanden krijgen een eerlijk loon, wat voor hen de kans op een beter leven vergroot. Met de extra inkomsten worden onder andere scholen gebouwd, waterputten aangelegd en sanitaire voorzieningen gerealiseerd. Wil jij hier je steentje aan bijdragen, kies dan voor Fairtrade ondergoed!

Fairtrade ondergoed heren

Ook voor heren is er een ruim aanbod in duurzaam en Fairtrade ondergoed. Tegenwoordig worden veel boxershorts bijvoorbeeld gemaakt van bamboe of organisch katoen. Bamboe is het snelst groeiende gewas en heeft weinig water nodig, wat een erg positief effect heeft op het milieu. Beide stoffen zijn zeer comfortabel om te dragen door de mooie pasvorm en zachte stof. Lees hier meer over de voordelen van bamboe ondergoed.

Verduurzaam je kledingkast met ecologisch ondergoed

Duurzaam en ecologisch ondergoed gaat lang mee, is tijdloos en goed voor mens, dier én planeet! Wil jij ook je ondergoedlade verduurzamen? Bamboe is wel 80% minder belastend voor het milieu dan katoen. Kies bijvoorbeeld voor bamboe ondergoed van Ten Cate of MAGIC Bodyfashion.